Imaginativne konstelacije uz wingwave®️ metodu

Home  /  Imaginativne konstelacije uz wingwave®️ metodu

Vrlo efikasna metoda za promjenu limitirajućih uvjerenja

 

Pod nazivom „Ne moraš ostati takav kakav jesi“ razvijen je  re-imprinting u obliku imaginativne konstrukcije tragova iz osobne biografije kao vrste „obiteljske serije“ ili „obiteljske predstave“ u kojoj svi sudionici igraju određenu ulogu u sustavu, utječući tako na ponašanje ostalih. 

U mnogim slučajevima emocionalne blokade klijenta mogu se objasniti ne samo preko iskustava koje je proživio na vlastitoj koži, već i preko njegove „obiteljske serije“. 

Naime, kasnije u životu često ulazimo u ulogu drugog člana naše primarne obitelji, koju smo dobro upoznali tijekom dugogodišnjih tragova koje nosimo i brojnih „predstava“ koje igramo. Moguće je da kroz ovakvo učenje po modelu, nasljeđujemo strahove naših roditelja, stoga ne možemo s entuzijazmom raditi na dobrim poslovnim prilikama. 

Može se dogoditi čak i to da razvijemo tjelesne simptome koji na fascinantan način preslikavaju osnovnu strukturu „obiteljske predstave“. Tako primjerice, alergija na trave na zapanjujući način preslikava strukturu problematičnih socijalnih odnosa u obitelji, kao što imunološki sustav zamjenjuje bezopasnu pelud s opasnim klicama, tako su možda roditelji bili stalno „alergični“ na osobe izvan obitelji koje su doživljavali kao opasne. 

Kako se radi?

Imaginativne obiteljske konstelacije s wingwave metodom inovativne su integracije rada sa:

  • submodalitetima u NLP-u
  • elementima bilateralne stimulacije hemisfere – poput EMDR
  • miostatskog testa.

Klijenti ovdje rade s emocionalnim sidrenjem u prostoru u predstavljanju doživljaja, koji se nesvjesno dodjeljuju svakom članu obitelji.
Nadopuniti će se mentalni doživljaj prostora, taj mentalni doživljaj prostora nadopunjuju submodalne opcije konstelacija, tako da su npr. ljudi prikazani predimenzionirano, veliki ili mali, konkretni ili prozirni, u pokretu ili kruti.

Klijent doživljava kreativne promjene korištenjem “budnih REM faza” za emocionalno oslobađanje, čija dinamika nesvjesno mijenja konstelaciju na kontrolirani način. Pomoću testa miostatike precizno se ispituje kojim „zdravim“ redoslijedom koji član obitelji treba određene resurse kako bi se obitelj dovela u ekološku ravnotežu.

To aktivira klijentovo podsvjesno znanje o procesu ozdravljenja njegove obiteljske sheme. Ova metoda također je daljnji
razvoj Reimprinting – metode prema Robertu Diltsu, o kojoj je tim autora 1994. godine objavio svoju prvu knjigu o ovoj temi.

 

Prijavite se na edukaciju